Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Εργαλεία Διαδικτύου για Επιχειρήσεις


Κάποια από τα θέματα με τα οποία μπορείτε να ασχοληθείτε στις εργασίες σας είναι:

Google AdWords!

Με το AdWords έχετε πολλούς τρόπους για να προσεγγίσετε τους πελάτες που στοχεύετε, όπως οι διαφημίσεις αναζήτησης βάσει κειμένου, οι διαφημίσεις προβολής με γραφικά, οι διαφημίσεις βίντεο YouTube ή οι διαφημίσεις εντός εφαρμογής για κινητά.

Google Analytics
Η Google Analytics παρέχει τα στοιχεία που χρειάζεστε για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας αποτελεσματικά. Μετρά πωλήσεις και μετατροπές, δείχνοντάς σας πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με την ιστοσελίδα σας, και τι πρέπει να κάνετε για να τους διατηρήσετε. Η πλατφόρμα σας βοηθά να εξαλείψετε κάθε ανάγκη για να μαντέψετε οτιδήποτε, βελτιστοποιώντας την εμπειρία των πελατών σας.
Google Keyword Planner
Ένα ακόμα υπερεργαλείο της Google είναι το Google Keyword Planner, το οποίο θα το βρεις μέσα στο Google AdWords. Εδώ μπορείς να ανακαλύψεις τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρησή σου, βλέποντας τις μηνιαίες αναζητήσεις, τον ανταγωνισμό που έχεις κ.ά.

Google Trends

Το Google Trends μπορεί να σου προσφέρει αρκετές πληροφορίες σχετικά με δημοφιλείς αναζητήσεις, λέξεις-κλειδιά και πολλά ακόμα.
Είναι ένα πολύ “δυνατό” εργαλείο μετά το Google AdWords Keyword Planner που αναφέραμε πιο πάνω, το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει ως προς τις τάσεις των αναζητήσεων και να σου δώσει λύσεις σχετικά με την επιλογή λέξεων-κλειδιών.
Επιπροσθέτως, αν ασχολείσαι με το content marketing, το Google Trends θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις δημοφιλή θέματα και να σου προσφέρει ιδέες για το επόμενο άρθρο που θα γράψεις.

Google Drive

Το Google Drive είναι ένα δωρεάν εργαλείο στο οποίο μπορείς να αποθηκεύεις οτιδήποτε θέλεις όπως αρχεία εικόνων, αρχεία word, excel κ.ά., σε έναν αποθηκευτικό χώρο που φτάνει τα 15GB.
Επίσης, μπορείς να μοιράζεσαι τα συγκεκριμένα αρχεία και με άλλους χρήστες, δίνοντάς τους απλά μια πρόσβαση σ΄ αυτά.

Google Docs, Sheets, Slides & Forms
Τα συγκεκριμένα εργαλεία θα κάνουν απλά τη δουλειά σου πιο εύκολη.
Μπορείς να δημιουργήσεις, πολύ εύκολα, αρχεία Word, Excel, PowerPoint ή ακόμα και φόρμες για έρευνες.
Επίσης, αν έχεις και συνεργάτες, μπορείς να τους δώσεις πρόσβαση, ώστε να εργάζονται και εκείνοι στα συγκεκριμένα αρχεία σε πραγματικό χρόνο.
Πιο συγκεκριμένα:
·                     Google Docs για αρχεία Word.
·                     Google Forms για να δημιουργήσεις φόρμες για έρευνες.

Dropbox
Dropbox Στο DropBox θα αποθηκεύσετε αρχεία συνολικού μεγέθους μέχρι 2GB (στη δωρεάν έκδοση). Έχει ένα μινιμαλιστικό περιβάλλον χρήστη, που κάνει πολύ εύκολη την αποθήκευση, κατέβασμα (download) και συνεργασία μεταξύ διαφορετικών χρηστών. Είναι πολύ δημοφιλές διεθνώς, και διασυνδέεται εύκολα με άλλες εφαρμογές, που χρησιμοποιούν το DropBox ως αποθηκευτικό μέσο για έγγραφα, φωτογραφίες, μουσική και άλλα αρχεία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για backup του υπολογιστή σας, αν σας αρκεί ο αποθηκευτικός χώρος, διαφορετικά θα επιλέξετε το Google Drive ή άλλεςεφαρμογές.

Evernote
Το Evernote είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία παγκοσμίως, με σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες και χρήσεις. Σας επιτρέπει να κρατάτε σημειώσεις για οτιδήποτε θελήσετε, να ανεβάσετε αρχεία, να συνεργαστείτε σε ομάδες, να κρατήσετε τα αγαπημένα σας URL (bookmarks), να κάνετε ηλεκτρονική αρχειοθέτηση, να λάβετε υπενθυμίσεις. Ακόμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Evernote ως εφαρμογή CRM, project management, διευθυνσιογράφο κ.λπ. Θέλετε να καταγράψετε τις συνταγές σας, τα cd ή να οργανώσετε την καθημερινότητά σας; Το Evernote είναι κατάλληλο για ό,τι φανταστείτε.

Hootsuite
Η ισχυρή παρουσία στα κοινωνικά μέσα και η σταθερή διάδραση με followers και πελάτες είναι κρίσιμα στοιχεία για την οικοδόμηση μιας καλής φήμης κι ενός δυνατού εμπορικού σήματος. Η Hootsuite σάς βοηθά να διαχειριστείτε τους διάφορους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων σας – από το Facebook και το Twitter μέχρι το Google+ και το LinkedIn – σε μία πλατφόρμα. Και σας εξασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε ποτέ ένα μήνυμα από μελλοντικό σας πελάτη, ισχυροποιώντας παράλληλα κάθε προωθητική εκστρατεία σας.

LikeAlyzer
To LikeAlyzer σας βοηθάει να μετρήσετε την αποτελεσματικότητα και τις δυνατότητες της σελίδας σας στο Facebook.
Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε, να συγκρίνετε και να εξερευνείτε όλες τις δυνατότητες που έχει η σελίδα σας. αξιολογώντας την δραστηριότητά σας, με στόχο την διασφάλιση μιας επιτυχημένης παρουσίας σας στο Facebook.
Πρόκειται για ένα δωρεάν εργαλείο το οποίο παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες αλλά και συμβουλές για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε διάφορα ζητήματα στο Facebook.

WeTransfer
Χωρίς να χρειάζεται να εγγραφείτε ή να κάνετε login, το WeTransfer αποστέλλει σε όποιο email επιλέξετε ένα ή περισσότερα αρχεία συνολικού μεγέθους έως 2GB. Το WeTransfer δημιουργεί ένα link και το στέλνει στον παραλήπτη. Το link για download των αρχείων είναι διαθέσιμο για 10 ημέρες. Έτσι δεν επιβαρύνετε τα email σας με μεγάλα συνημμένα αρχεία και παράλληλα δεν χρειάζεται να έχετε μαζί σας flash drive για να αντιγράψετε αρχεία στον υπολογιστή του πελάτη σας.


GetResponse
 Η λύση για email marketing με όλες τις δυνατότητες που χρειάζεται ένας επαγγελματίας είναι το GetResponse. Το GetResponse δεν είναι δωρεάν, προσφέρει όμως δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών, και στη συνέχεια έχει τις καλύτερες τιμές που έχω δει, ανάλογα με τον αριθμό των email που έχει η λίστα σας. Από τις δεκάδες εφαρμογές email marketing που έχω αναζητήσει και δοκιμάσει, δεν έχω βρει κάποια δωρεάν που να συνδυάζει ικανοποιητικό αριθμό email, μεγάλη ευκολία στη χρήση, υποστήριξη email και φορμών εγγραφής στα ελληνικά και λειτουργίες αυτοματοποίησης, όπως είναι τα autoresponders. Γι’ αυτό και είναι η μοναδική επί πληρωμή εφαρμογή από τις 18 που αναφέρω σε αυτό το άρθρο. Τελικά, αν κάποιος θέλει να έχει επαγγελματικά αποτελέσματα στο email marketing, προτείνω ανεπιφύλακτα το GetResponse.

Due
Η Due είναι μια δωρεάν πλατφόρμα υπηρεσιών πληρωμών που στόχο έχει τη διευκόλυνση της διαχείρισης των πληρωμών σας. Δημιουργήθηκε το 2015, παρέχοντας μια εύχρηστη πλατφόρμα διαδικτυακής έκδοσης τιμολογίων για ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Ήδη, χιλιάδες επαγγελματίες έχουν επωφεληθεί από την πλατφόρμα για τη διαχείριση των ψηφιακών πορτοφολιών τους.

Due
Η Due είναι μια δωρεάν πλατφόρμα υπηρεσιών πληρωμών που στόχο έχει τη διευκόλυνση της διαχείρισης των πληρωμών σας. Δημιουργήθηκε το 2015, παρέχοντας μια εύχρηστη πλατφόρμα διαδικτυακής έκδοσης τιμολογίων για ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Ήδη, χιλιάδες επαγγελματίες έχουν επωφεληθεί από την πλατφόρμα για τη διαχείριση των ψηφιακών πορτοφολιών τους.

FreshDesk
Αν χρειάζεστε ένα δωρεάν helpdesk για την υποστήριξη των πελατών σας μέσω διαχείρισης αιτημάτων (tickets), το Freshdesk θα σας λύσει τα χέρια. Και αυτή η εφαρμογή λειτουργεί δωρεάν στο cloud, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε ειδικό software. Είναι πολύ απλό στη χρήση, εκμηδενίζει την πιθανότητα λάθους ή διπλής απάντησης σε αίτημα πελάτη, αυξάνει την ταχύτητα εξυπηρέτησης πελατών, και διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία reporting και γνωσιακής βάσης (knowledge base).


 Οι φοιτητές πρέπει να πραγματοποιήσουν και να παρουσιάσουν υποχρεωτικά μια τουλάχιστον εργασία (ομαδική). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου